amalogo2018 2De Amateur Musical Awards werden in 2014 voor het eerst uitgereikt tijdens een gala in het DeLaMar Theater.
In het professionele circuit bestond er sinds 2000 al een gala waar jaarlijks prijzen werden uitgereikt aan de beste musical en beste hoofd- en bijrollen.
Initiatiefnemers Bernd Duenk en Guido van Gend vonden dat het tijd werd dat ook amateurs die hun ziel en zaligheid in de musical stopten een groot podium verdienden.
Het gala werd een enorm succes, en een vervolg kon niet uitblijven. In 2016 vond de tweede editie plaats met als mededeling dat dit een jaarlijkse terugkerend gala ging worden.
Voor het derde gala in 2017 moest er uitgeweken worden naar een ander theater. Dit werd, tot veel plezier van de deelnemers, Theater Carre te Amsterdam.
Het vierde en komende gala vind plaats in weer een ander theater en zelfs in een andere stad, het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam. Het gala vind plaats op 10 december 2018.
 
De Theaterrepubliek en de AMA's.
 In 2015 was er helaas geen gala van de AMA's anders had De Theaterrepubliek haar eerste echte musical Rex in kunnen sturen als inzending.
 
Gelukkig kregen wij in 2016 de kans met de musical Foxtrot. Met deze productie kwamen we met 5 nominaties op de longlist en konden wij met 2 nominaties optreden op het gala.
Foxtrot was genomineerd voor beste ensemble en beste regie. Helaas hebben wij geen award in ontvangst mogen nemen, maar dat we met een kleine groep mensen tussen grote verenigingen toch bovendreven was een grote eer. 
 
 
Onze volgende inzending is Blood Brothers voor het gala van 2018. Hiervoor hadden we wederom 5 nominatie op de longlist staan en kunnen wij met 2 nominaties naar het gala.
Arno van Zelst is genomineerd voor beste mannelijke hoofdrol, en Theo Baas voor de beste mannelijke bijrol. Wederom een grote eer dat we tussen 80 ingezonden musicals gezien worden door de vakjury. Beide gaan optreden tijdens het gala op maandag 10 december 2018.
We houden jullie op de hoogte via welke kanalen het gala uitgezonden gaat worden!
 
 
 
Hoofdrol20182bijrol20182

© 2012 - 2018 & ontwerp: De Theaterrepubliek