pdweva logo small

Muziek:  Sergei Prokofjev, e.a. 
Bewerking/regie: Pitt de Grooth
Dirigent: Gerhart Drijvers
Verteller: Jasper Buffing

Peter, de Wolf en vele anderen vertelt het verhaal van Peter. Hij woont bij zijn grootvader aan de rand van het bos. Behalve Roodkapje – die in de buurt woont – kent hij niemand. Hij droomt er van om allerlei avonturen te beleven, als tovenaar of als piraat. Dromen die toch niet uit zullen komen. Tot hij op een dag oog in oog staat met een grote, grijze wolf. Dezelfde wolf die ooit zijn ouders heeft gedood. En ineens, op dat moment, zit Peter in zijn eigen, echte, grote avontuur! 


Peter, de Wolf en vele anderen is het beroemde muzikale sprookje van Sergej Prokofjev gecombineerd met een aantal van de bekendste hedendaagse filmmuziek van o.a. Harry Potter en The Pirates of the Carribean. De voorstelling wil de kracht van muziek laten zien en welke verhalen en avonturen je in de melodieën kan vinden. Prokofjev schreef zijn sprookje in de jaren ’30 van de vorige eeuw in opdracht van een jeugdtheater in Moskou. De muziek moest simpel en verstaanbaar zijn, en dus aantrekkelijk voor kinderen. Door de jaren heen is de compositie een groot succes geworden en heeft het inmiddels de status van klassieker voor jong en oud.

Peter, de wolf en vele anderen is een co-productie van De Theaterrepubliek en muziekvereniging KnA uit Uithoorn. Deze voorstelling is gespeeld op zondag 10 februari om 13:00u en 15:00u in het KnA-gebouw in Uithoorn.

© 2012 - 2018 & ontwerp: De Theaterrepubliek