wilmavonk
Het begon met een hoofdrol in de afscheidsmusical op de lagere school….

Als lid van de Uitgeester Toneelvereniging Genesius speelde Wilma vele rollen. In de rol van Eliza Doolittle in een muzikale versie van Pygmalion was de liefde voor musical geboren.

Ze nam zanglessen en eind jaren negentig werd zij lid van musicalgroep The Cast en speelde daar de rol van Smitty in de musical How to succeed in business without really trying onder regie van Martin van den Ham.

Om zich verder te ontwikkelen speelde zij vele rollen bij verschillende theatergroepen op uitnodiging. Zij werd lid van Stadstheater Beverwijk en speelde in vele Noord-Hollandse theaters waaronder de monoloog van Vrouw alleen van Don Duyns en de koningin in Niet doen, Sneeuwwitje.

Ook theater met en voor kinderen is een tijd haar favoriet geweest. Zij speelde o.a. bij Theatergroep Hipokus en was Merel in de tv serie Pieter en Merel van TV IJmond.

Wilma  heeft improvisatietheater voor allerlei opdrachtgevers gedaan. Zij volgde vele workshops en theaterlessen. Tevens regisseerde zij afscheidsmusicals op scholen en een jubileumvoorstelling van musicalgroep Time Square.

De laatste jaren speelde zij rollen bij Veeking Theatergroep. Haar laatste rol was Marilyn Monroe in het stuk Verafgoden die in verschillende theaters te zien is geweest.

Bij De Theaterrepubliek was zij te zien in Familie.

© 2012 - 2023 & ontwerp: De Theaterrepubliek