1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Wil

Wil Stravers, geboren en getogen in Amsterdam, is al jarenlang in de toneel- en zangwereld actief. In de jaren tachtig maakte hij als amateur kennis met het toneel. Aangestoken door de charme van het theater, volgde hij diverse cursussen, waaronder de cursus ‘gerichte kleinkunst voor gevorderden’ aan de Amateur Theaterschool te Amsterdam.

Zijn zangtalenten ontwikkelde hij bij ‘zanginspirator’ Jan Kortie. Sophia van Santen, een in de klassieke zangwereld zeer gerespecteerde zangpedagoge, en Jan Polak gaven hem enkele jaren zangles. Wil Stravers heeft een stem die zich niet alleen leent voor het klassieke-, maar ook voor het musical- en jazzrepertoire.

Eerst als koorlid, later hoofdrollen vertolkend bij opera- en operettevereniging Thalia te Amsterdam, groeide hij uit tot een operazanger die met passie en humor zijn personages neerzet. Hij verleent zijn medewerking aan de vóór- en najaarsconcerten van deze unieke Amsterdamse vereniging.

Wil speelde kleine en grotere rollen in verschillende professionele producties. Bijvoorbeeld in muzikale theatershows van de Stichting Orkater met Loes Luca en Arjan Ederveen, bij het Postbank Kleinkunstfestival in de musical Oh Johnny met o.a. Carry Tefsen, Fred Florusse en Rob van de Meeberg en in de musical Ciske de Rat, geproduceerd door Joop van den Ende.

Hij werkte mee als solist aan het concert van Het 1000-Stemmenkoor t.g.v. het 125-jarig jubileum van Theater Carré en aan een ander, typisch Amsterdams evenement: Sail Amsterdam, als verhalenverteller en zanger van een Amsterdams zeemansverhaal, vergezeld van passende liedjes als onderdeel van het Project: ‘het verhaal van Amsterdam’ o.l.v. stadsverteller Karel Baracs.

Wil speelde voor het eerst bij De Theaterrepubliek in de rol van pastoor in Rex de musical, ook deed hij mee met  ...tot Nu , Verder en Nooit.

 

© 2012 - 2018 & ontwerp: De Theaterrepubliek