Lodi2
Mijn naam is Lodi Jongstra en ik ben een echte sportman. Ik zeil al sinds mijn achtste en ben hierin op mijn zestiende les gaan geven. Ik ben ook Snowboardinstructeur en ben een jaar geleden afgestudeerd aan het sportcollege in Hilversum.

Nu, eindelijk, op mijn 24ste toegegeven aan een levenslange nieuwsgierigheid om toneel te spelen. Typetjes, verhalen en doen alsof, heb ik altijd al geweldig gevonden. Met voorbeelden als ‘van Kooten en de Bie’, ‘Frank Groothof’ en ‘Hans Kesting’ ben ik vanaf m’n 16e presentaties gaan geven aan jongeren van 8 t/m 18 jaar. Dit vond ik geweldig leuk, maar ik heb nooit het lef en de tijd gehad ervoor te kiezen, dit in een wat serieuzere vorm te doen en ervoor te gaan.

Omdat er nu weinig werk is in de sector waarin ik opgeleid ben, leek het me het perfecte moment om iets nieuws te gaan proberen. Toen ik, op een avond online de Theaterrepubliek tegenkwam en ik las dat ze nog mensen zochten wist ik eigenlijk meteen al dat ik me hierin wilde gaan mengen. Dat ik er vervolgens achterkwam dat ze ’t vrije Schaep gingen spelen was een mooie kers op de slagroomtaart.

Het is voor mij allemaal vrij nieuw en af en toe best intimiderend maar ik ga hier keihard voor werken want volgens mij wordt het helemaal te gek.

Bij De Theaterrepubliek was hij te zien in 't Vrije Schaep.

 

© 2012 - 2023 & ontwerp: De Theaterrepubliek